Το Ε.Κε.Δ.Υ  ( Εργαστήριο, Κέντρο Διαταραχών Ύπνου) λειτουργεί στον «Ευαγγελισμό» στo πλαίσιo της ΚΕΘ/ΠΝ (ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) από το 1990.

Στεγάζεται στο χώρο του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου και λειτουργεί πρωινό εξωτερικό ιατρείο και εργαστήριο ύπνου με έξι κλίνες. Ακολουθώντας τα πιο σύγχρονα, αξιόπιστα και ενημερωμένα πρωτόκολλα διεθνώς (American Academy of Sleep Medicine,European Sleep Research Society) διαγιγνώσκει και παρακολουθεί ασθενείς με διαταραχές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου όπως το σύνδρομο υπνικής άπνοιας αποφρακτικού τύπου, κεντρικού τύπου και το σύνδρομο παχυσαρκίας – υπαερισμού.  Διαγιγνώσκει επίσης και άλλες διαταραχές ύπνου όπως η ναρκοληψία, οι νυχτερινές μυοκλονίες και οι διαταραχές συμπεριφοράς στον ύπνο REM. Στο Ε.Κε.Δ.Υ  λειτουργεί πρωινό εξωτερικό ιατρείο στο οποίο εξετάζονται οι νεοπροσερχόμενοι ασθενείς  πριν και μετά την μελέτη ύπνου.  Στο πρωινό ιατρείο παρακολουθούνται και οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία καθώς και τα χρόνια περιστατικά.  Κατά την τριαντάχρονη λειτουργία του το κέντρο έχει αναλάβει χιλιάδες ασθενείς και παρακολουθεί πολλούς από αυτούς σε χρόνια βάση.

To Eργαστήριο διαθέτει 6 μονόκλινα δωμάτια καταγραφής, με όλες τις απαιτούμενες ανέσεις (κλιματισμό, κλίνες ξενοδοχειακού τύπου, τουαλέτα). Είναι πλήρως εξοπλισμένο με καταγραφικά μηχανήματα ύπνου και συσκευές μη επεμβατικού αερισμού.

 

Πιστοποιήσεις εργαστηρίου

Το εργαστήριο ύπνου του Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο το 2023 (ΦΕΚ 4149/Β/29-6-2023) ως εξειδικευμένο κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας για όλες τις παθήσεις της ιατρικής του ύπνου.

 

Το εργαστήριο ύπνου του (Εργαστήριο – Κέντρο Ελέγχου Διαταραχών Ύπνου (Ε.Κε.Δ.Υ.)) Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” πιστοποιήθηκε – αναγνωρίσθηκε  το 2024 (ΦΕΚ 2441/Β/24-4-2024) από το Υπουργείο ως κατάλληλο κέντρο εκπαίδευσης που πληροί τα κριτήρια για να εκπαιδεύσει ιατρούς και τεχνικούς στην Ιατρική του ύπνου για να μπορούν να λάβουν την πιστοποίηση στην Ιατρική Ύπνου και Τεχνικού Ύπνου.

Το προσωπικό

Στο Ε.Κε.Δ.Υ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός απασχολείται εξειδικευμένο προσωπικό στο πεδίο της ιατρικής του ύπνου.

Ιατροί
Τεχνικοί & άλλο προσωπικό
Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την υγεία, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσω καλύτερου ύπνου παρέχοντας ολοκληρωμένη αντιμετώπιση (διάγνωση και θεραπεία).